9 Aralık 2014 Salı
çok özel az tuzlu konserve usulü turşu yapımı
Hayırlı günler, sizlere özel bir salatalık turşu tarifi vereyim. her çeşit salatalık olur.hazirlayin yikayip.bir kiloluk konserve kavanozlari ve yeni kapak gerekli hepsi bu.salatalıklaedan 4 veya 5tane bir kavanoza uzunlamasina yerleştir.su doldur ama uzerine yarım cay bardağı sirke ile yarim çay kaşığı tuz.evet yanlis değil bu turşunun anlamı bu aztuz yarım çay kaşığı tuz.o kavanozlara sogan yada sarmısak yada tere otu koyabilirsiniz kavanozun dibine.ama bakin sadece sogan sirke tuz.yada sarmisak sirke tuz yada tereotu sirke tuz.yani her kavanoz farklı olabilir.kavonozlar doldu su sirke eklendi.ful tamam demi cay kaşığı ama yarim olsun çay kaşığı tuz da koydunuz. kapaklarini kapatin veeeeeeeee tencereye su koyun icine kavonozları yerleştirme yapin tıpkı aynen konserve yapar gibi kaynatın. sadece kaynadiktan sonra 15 dakika kaynamali az kaynıyor tani 15 veya 20 dakika amaç kapaklar tutsun.anladikmi? bu konserve seklinde yapılıyor cok az tuz sirke yarim çay bardağı ve kavonozlar cok az kapak tutsun diye kaynıyor. ne zan isterseniz acin yiyin iki üç sene kapak atmaz yani. çıtır harika oluyo.az tuzlu mis kokulu.bu sizlere hediyem olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder