Evde Ketçap Nasıl Yapılır ?
Evde Ketçap Yapımı,Ketçap Tarifi,Ketçap Nasıl Yapılır,Ketçap Yapımı Evde,Ketçap Yapılışı,Ketçap Neden Yapılır,Ketçap Yapma
Kızartmaların ve pek çok yiyeceğin yanında severek tükettiğimiz soslardan bir tanesi de ketçaptır.. Özellikle patates kızarması, köfte, hamburger gibi yiyeceklerin yanından hiç eksik etmediğimiz ketçap, aslında, baharatlarla lezzetlendirilmiş domates sosudur. Yani ketçap domatesten yapılır. Hazıtr olarak stın aldığımız ketçaplarda bulunan koruyucu maddelerin sağlık açısından zararları son dönemlerde oldukça sık vurgulanmaya başladı. Biz de, damak tadından ödün vermek istemeyen okurlarımız için, evde ketçap nasıl yapılır konusunu araştırdık..
Evde Ketçap Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;
Evde Ketçap Yapımı 150x144 EVDE KETÇAP NASIL YAPILIR ?
Evde Ketçap Yapımı
*1 kg domates,
*2 adet orta boy kuru soğan,
*2 diş sarımsak,
*34 adet tane karanfil,
*56 adet tane karabiber,
*1/2 çubuk tarçın,
*1-2 adet defne yaprağı,
*1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber,
*3 yemek kaşığı zeytinyağı,
*1 yemek kaşığı elma sirkesi,
*1 dolu tatlı kaşığı tuz,
*2 yemek kaşığı şeker,
Evde Ketçap Yapım
ı,Ketçap Tarifi,Ketçap Nasıl Yapılır,Ketçap Yapımı Evde,Ketçap Yapılışı,Ketçap Neden Yapılır,Ketçap Yapma
Domatesleri dörde bölüp, soğan, sarımsak ve baharatlarla birlikte, kalın tabanlı bir tencereye koyun.Kısık ateşte 1-1.5 saat kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Domatesleri süzgeçten geçirin.Yine tencereye aktarın. Zeytinyağı, sirke, tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte suyunu çekip, kıvam alana değin pişirin. Sıcakken cam kavanozlara koyup, kapağını sıkıca kapatın ve kavanozları ters çevirin. Soğuyunca kavanozları düz çevirin ve buzdolabında saklayın. Tarifimiz 6 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder