2 Mayıs 2014 Cuma
Kadayıf tarifi
Kadayıf
Malzemeler
• 500 gr kadayıf
• 125 gr tereyağı
• 2 su bardağı ceviz
• 1 rulo kaymak
Şerbeti İçin
• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1 limonun suyu
• 1 çay kaşığı vanilya
Kadayıf Tarifi
1 Yağı eritin ve soğutun. Kadayıfı bir kaba alın ve üzerine yağı döküp harmanlayın.
2 Kadayıfı ikiye bölün. Bir yarısını bastırarak fırın tepsisine döşeyin. Üzerine bol miktarda dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı yine bastırarak cevizlerin üzerine döşeyin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
3 Kadayıf pişerken şerbetini hazırlayın. Bunun için bir tencereye şeker ve suyu koyun. 15 dakika kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı koyun ve karıştırın.
4 Kadayıf ılıyınca, yine ılık halde olan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerini kapatın ve 4 saat dinlendirin.
5 Kadayıfı dilimlere ayırın ve kaymakla birlikte servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder