2 Mayıs 2014 Cuma

Kadayıf tarifi

Kadayıf Malzemeler • 500 gr kadayıf • 125 gr tereyağı • 2 su bardağı ceviz • 1 rulo kaymak Şerbeti İçin • 3 su bardağı şeker • 3 su bardağı su • 1 limonun suyu • 1 çay kaşığı vanilya Kadayıf Tarifi 1 Yağı eritin ve soğutun. Kadayıfı bir kaba alın ve üzerine yağı döküp harmanlayın. 2 Kadayıfı ikiye bölün. Bir yarısını bastırarak fırın tepsisine döşeyin. Üzerine bol miktarda dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı yine bastırarak cevizlerin üzerine döşeyin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. 3 Kadayıf pişerken şerbetini hazırlayın. Bunun için bir tencereye şeker ve suyu koyun. 15 dakika kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı koyun ve karıştırın. 4 Kadayıf ılıyınca, yine ılık halde olan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerini kapatın ve 4 saat dinlendirin. 5 Kadayıfı dilimlere ayırın ve kaymakla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder