4 Mayıs 2014 Pazar

Mantarlı sebzeli pirinç pilavı

Mantarlı sebzeli pirinç pilavı Malzemeler 2 bardak pirinç ( tercihen basmati kullanıyorum ) 300 gr mantar 1 adet havuç 1 çay bardağı bezelye Sıvıyağ Baharatlar: karabiber kimyon Yapılışı Havuc ve mantarlar yıkandıktan sonra küp küp doğranır Tencereye sıvı yağ alınır bütün sebzeler tencereye konur ve sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar sotelenir Üzerine yıkanan ve iyice süzülen pirinçler eklenir pirinçlerin rengi mat beyaz olana kadar sebzelerle beraber kavrulur . Elinizde tavuk veya et suyu varsa kullanabilirsiniz yoksa da normal sıcak su pirinçlerin üzerini geçecek kadar ekleyin ve kısık ateşte suyu tamamen çekinceye kadar pişirin. Not : herzaman pirinç pilavı yapınca altını kapadıktan sonra kapak ile tencere arasına kağıt havlu koyun ki pilavınız lapa olmasın. Kullandığınız pirinç çeşidine göre koyduğunuz su miktarı değişebilir ben basmati pirinçte 1 e 1,5 bardak su ölçüsü kullanıyoruz Sade pilav yaparken renginin beyaz olması ve tane tane olması için pirinci kavururken 1 tatlı kaşığı şeker ve çeyrek limon suyu ilave edin ve birazda bu şekilde kavurup ondan sonra suyunu ilave edin Ayrıca pilav en güzel şekilde çok kısık ateşte pişer kaynadıktan sonra altını muhakkak kısın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder