2 Mayıs 2014 Cuma

Mercimek köftesi

MERCİMEK KÖFTESİ Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 su bardağı ince bulgur 2 adet kuru soğan 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı biber salçası 1,5 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı domates salçası 1 demet maydanoz 5- 6 sap yeşil soğan Marul Tuz Limon Yapılışı: 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 2 su bardağı su ile kısık ateşte pişiriyoruz. Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. İçine ince bulguru boşaltıp karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz. Bu arada 2 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz. 1,5 çay bardağı sıvıyağ ile soğanları pembeleşinceye kadar soteliyoruz. Sonra 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Daha sonra bu karışımı bulgur ve mercimeğin üzerine döküyoruz. Sonra karabiberi, pulbiberi ve kimyonu ekleyip yoğuruyoruz. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğruyoruz. Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyıyoruz. Derin bir kaseye boşaltıp üzerine yeşillikleri boşaltıp 1-2 dakika daha yoğuruyoruz. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin (çiğ köfte şekli). Servis tabağına marul ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder