2 Mayıs 2014 Cuma
Mercimek köftesi
MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
5- 6 sap yeşil soğan
Marul
Tuz
Limon
Yapılışı:
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 2 su bardağı su ile kısık ateşte pişiriyoruz.
Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
İçine ince bulguru boşaltıp karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz.
Bu arada 2 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz.
1,5 çay bardağı sıvıyağ ile soğanları pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
Sonra 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Daha sonra bu karışımı bulgur ve mercimeğin üzerine döküyoruz.
Sonra karabiberi, pulbiberi ve kimyonu ekleyip yoğuruyoruz.
5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğruyoruz.
Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyıyoruz.
Derin bir kaseye boşaltıp üzerine yeşillikleri boşaltıp 1-2 dakika daha yoğuruyoruz.
Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin (çiğ köfte şekli).
Servis tabağına marul ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder