2 Mayıs 2014 Cuma
Peynirli poğaça tarifi
Peynirli Poğaça Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullandım)
3 yumurta (1′nin sarısını ayırıp üstüne sürelim)
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı (yettiği kadar) un
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
çörek otu
Beyaz peynir, Yarım demet maydanoz, karabiber
Hazırlanışı:
1- Yoğurt, sıvı yağ, yumurtayı karıştırın. Üstüne un, kabartma tozu, tuz, mahlep ekleyin karıştırın.Kulak memesinde bir hamur elde edin. Unu ona göre ayarlayın.
2- Küçük bezeler koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın.
3- Diğer tarafta ince kıyılmış maydanoz, ezilmiş peynir ve karabiberi karıştırın. Açtığınız hamurun üstüne biraz koyup yarım daire şeklinde yapıştırın.
4- Üstüne yumurta sarısı, çörek otu sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. üstleri kızarınca çıkarıp çayla birlikte afiyetle yiyin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder