2 Mayıs 2014 Cuma

Patatesli poğaça tarifi

PATATESLİ POĞOÇA Malzemeler (4 kişilik) 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 yumurta 100 gr margarin 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı yoğurt İç malzeme için 3 haşlanmış patates 1 su bardağı ufalanmış otlu peynir Üzeri için 1 su bardağı susam 2 yumurtanın sarısı HAZIRLANMASI Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, oda ısısında yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin, iç malzeme için, patatesleri soyun. Dilimleyip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp patatesleri ezin. Peyniri ilave ederek iyice karıştırın. Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alıp elinizle şekil vererek çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına patatesli harcı ekleyip top şekli verin. Poğaçaları önce yumurta sarısına sonra da susama butayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder