2 Mayıs 2014 Cuma

kandil simidi

KANDİL SİMİTİ 1 paket oda sıcaklığında margarin 1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tane kabartma tozu 2 çay kaşığı şeker Yeterince un 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin Susam 1. Margarini elinizle iyice yumuşatın. 2. Sıvıyağ, yumurtanın sarısı, yoğurt, şeker, tuz, ileva edip yoğurun. 3. Yavaş yavaş alabildiğince un ilave edin ve unun üzerine kabartma tozu ilave ederek yoğurmaya devam edin. 4. Hamurunuz sert bir kıvama gelince cevizden büyük parçalar koparıp simit şekli verin. 5. Yağlı tepsiye dizin ve hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra yumurtanın sarısına ve beyazına bulayıp susama bulayıp yerlerine geri koyun. 6. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 7. Soğuduktan sonra tepsiden çıkararak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder